Cursusaanbieder Jeugdtheaterschool

Welkom bij Jeugdtheaterschool Aan de Slinger!

Welkom bij Jeugdtheaterschool Aan de Slinger! Heb je altijd al iets met theater willen doen? Of ben je benieuwd naar de ins en outs van het schrijven van een theatertekst? Volg dan een cursus bij JTS Aan de Slinger. Er worden cursussen aangeboden voor alle leeftijden. De lessen vinden plaats op dinsdag, woensdag en vrijdag Theater Aan de Slinger. Het aanbod varieert van korte cursussen tot jaarcursussen. Keuze genoeg! 
Kwaliteit – Uitdaging – Plezier 
JTS Aan de Slinger biedt kwalitatieve jeugdtheaterlessen waarin kinderen worden uitgedaagd op verschillende fronten, daarbij staat plezier natuurlijk voorop! De verbinding van JTS Aan de Slinger met Theater Aan de Slinger is van groot belang, de kinderen hebben les in het theater, nemen een kijkje backstage, bezoeken voorstellingen en de productieklassen spelen voorstellingen in de zaal. 


Mayon van der Klei – Jeugdtheaterdocente
De JTS wordt geleid door Mayon van der Klei. Zij verzorgt het inhoudelijke programma en het grootste deel van de lessen. Mayon is opgegroeid in Houten en is afgestudeerd theaterdocent aan de Hogeschoolvoor de Kunsten Utrecht.

Naast lesgeven, theatermaken en regisseren speelt ze ook in verschillende voorstellingen en is ze actief betrokken bij diverse projecten van Aan de Slinger. Met veel plezier geeft ze de kinderen in Houten les.

Vragen of opmerkingen? Mail Mayon van der Klei via jeugdtheaterschool@aandeslinger.nl

LESAANBOD SEIZOEN 2017-2018
WWW.CURSUSAANDESLINGER.NL


Snuffelcursus Theater
Heb je altijd al iets met theater willen doen en ben je tussen de 5 en 7 jaar? Kom dan naar de Snuffelcursus! We maken spelenderwijs  kennis met de verschillende basisvaardigheden van theater in 14 lessen! Je leert samenwerken, presenteren en we sluiten af met een mooie presentatie voor familie en vriendjes en vriendinnetjes. 

Snuffelcursus najaar (start oktober 2017)

Leeftijd: 5 t/m 7 jaar (richtlijn groep 3-4)
Aantal lessen: 12
Dag: woensdag 14.30 – 15.30 uur 
Aantal plekken: 14
Kosten: € 110,-
Start: 25 oktober 2017
 

Snuffelcursus voorjaar (start februari 2018)

Leeftijd: 5 t/m 7 jaar (richtlijn groep 3-4)
Aantal lessen: 12
Dag: vrijdag 15.15 – 16.15 uur 
Aantal plekken: 14
Kosten: € 110,-
Start: 9 februari 2018


Theaterklas 1 (6 t/m 8 jaar) - richtlijn groep 3-4-5
Houd je van theater, speel je het liefst als een toneelstuk na thuis in de woonkamer? En vind je het leuk om hier een heel jaar les in te krijgen? Schrijf je dan in bij Theaterklas 1. Vanuit een speelse manier leren we om samen op het toneel te staan en ook scenes te presenteren aan elkaar. Tijdens de cursus zijn er ook open lessen waarbij ouders een kijkje kunnen nemen en vriendjes & vriendinnetjes lessen. De cursus wordt afgesloten met een mooie presentatie voor publiek. 

Theaterklas 1a (dinsdag)                   
Leeftijd: 6 t/m 8 jaar                    
Lesduur: september t/m juni                      
Dag: dinsdag 15.30 - 16.30 uur                
Aantal plekken: 14                        
Kosten: €295,-                        
Start: 5 september 2017        

Theaterklas 2 (9 t/m 11 jaar) - richtlijn groep 5-6-7-8
In deze Theaterklas ga je in op de basisvaardigheden van toneelspelen en theater. Zo besteden we veel aandacht aan; emoties, tableaus, werken met maskers, werken met dialogen, scenes met muziek en nog veel meer. Daarnaast leer je ook samen te werken en voor de groep te staan.  Er zijn er een aantal open lessen gedurende de cursus, waarin de cursisten laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. Daarnaast is er een vriendjes en vriendinnetjes les, waarbij je beste vriend(in) een keer mee mag doen.  Ook bezoeken we gedurende het jaar een voorstelling in Theater Aan de Slinger. En we sluiten het jaar natuurlijk af met een mooie eindpresentatie voor publiek. 

Theaterklas 2a (woensdag)         
Leeftijd: 9 t/m 11 jaar                    
Lesduur: september t/m juni                
Dag: Woensdag 15.30 - 16.30 uur               
Aantal plekken: 14                        
Kosten: € 295,-                        
Start: 6 september 2017


Theaterklas 2b (vrijdag)
Leeftijd: 9 t/m 11 jaar
Lesduur: oktober t/m juni   
Dag: Vrijdag 15.15 - 16.15 uur
Aantal plekken: 14
Kosten: €245,-
Start: 27 oktober 2017

Theaterklas 2c (dinsdag)    
Leeftijd: 9 t/m 11 jaar                    
Lesduur: september t/m juni                 
Dag: dinsdag 15.30 - 16.30 uur             
Aantal plekken: 14                        
Kosten: € 295,-                  
Start: 5 september 2017 

Theaterklas 3 - (12 t/m 13 jaar) 
Theaterklas 3 is voor kinderen die graag een jaar lang intensief bezig willen zijn met theater. Naast de basisvaardigheden, gaan zij ook de verdieping in tijdens de theaterlessen. Er wordt gewerkt in verschillende blokken aan onder andere: improvisatie theater, bewegingstheater, mime, personage opbouw, schrijven en spelen van dialogen en monologen.  

Deze cursus bevat ook: open- en kijklessen voor ouders en meedoe lessen voor vriendjes en vriendinnen. Daarnaast bezoeken ze een voorstelling in Theater Aan de Slinger en wordt de cursus afgesloten met een mooie presentatie voor publiek. 

Theaterklas 3a (woensdag)
Leeftijd: 12 t/m 13 jaar
Lesduur: september t/m juni  
Dagen: Woensdag 16.30 - 17.30 uur
Aantal plekken: 14
Kosten: € 295,-
Start: 6 september 2017

Theaterklas 3b (vrijdag)
Leeftijd: 12 t/m 13 jaar
Lesduur: september t/m juni  
Dag: Vrijdag 16.15 - 17.15 uur
Aantal plekken: 14
Kosten: € 295,-
Start: 8 september 2017

Theaterklas 4 - (14 t/m 16 jaar) 
Theaterklas 4 is voor jongeren die serieus en intensief bezig willen zijn met theater. Er wordt gewerkt in een aantal blokken aan onder andere: improvisatie theater, bewegingstheater, mime, personage opbouw, schrijven en spelen van dialogen en monologen.  Deze cursus kenmerkt zich door tussentijdse presentaties voor ouders en vrienden. Daarnaast bezoeken ze een voorstelling in Theater Aan de Slinger en wordt de cursus afgesloten met een mooie presentatie voor publiek. 


Theaterklas 4 (vrijdag)                     
Leeftijd: 14 t/m 16 jaar                    
Lesduur: september t/m juni                
Dag: Vrijdag 17.15 – 18.15 uur             
Aantal plekken: 14                         
Kosten: € 295,-                        
Start: 8 september  
 

Productieklas 1 (12 t/m 14 jaar) 
Productieklas 1 is voor cursisten die al langere tijd theaterles hebben gevolgd bij Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. In de Productieklas wordt in het eerste deel van de cursus verder in gegaan op de technieken en vaardigheden die we beoefend hebben. Vervolgens werken we als groep naar een voorstelling toe die gespeeld zal worden in Theater Aan de Slinger, deze cursus richt zich dus op het in de praktijk brengen van de lesstof die ze geleerd hebben bij de JTS. De cursisten werken zelf mee aan het maken van het concept van de voorstelling en het begeleiden van elkaar tijdens het spelen. Ze leveren hun eigen input en zodoende werken we toe naar de voorstelling. Daarbij leren ze ook de omringende aspecten van de voorstelling zoals kaartverkoop, flyers en vormgeving van het stuk. Maar ook leer je wat er gebeurd achter de schermen om een productie tot stand te brengen. De voorstelling te zien zijn in Theater Aan de Slinger.

Productieklas 1 (woensdag) - Kleine Zaal 
Leeftijd: 12 t/m 14 jaar  
Lesduur: september t/m juni
Dagen: woensdag 16.30 – 18.00 uur (90 min)
Aantal plekken: 12
Kosten: € 410,-
Start: 6 september 2017 

Productieklas 2 (14 t/m 16 jaar)
Productieklas 2 is voor cursisten die minimaal 1 jaar in Productieklas 1 hebben gezeten. In de Productieklas wordt in het eerste deel van de cursus verder in gegaan op de technieken en vaardigheden die we beoefend hebben. Vervolgens werken we als groep naar een voorstelling toe die gespeeld zal worden in Theater Aan de Slinger, deze cursus richt zich dus op het in de praktijk brengen van de lesstof die ze geleerd hebben bij de JTS. De cursisten werken zelf mee aan het maken van het concept van de voorstelling en het begeleiden van elkaar tijdens het spelen. Ze leveren hun eigen input en zodoende werken we toe naar de voorstelling. Daarbij leren ze ook de omringende aspecten van de voorstelling zoals kaartverkoop, flyers en vormgeving van het stuk. Maar ook leer je wat er gebeurd achter de schermen om een productie tot stand te brengen. De voorstelling te zien zijn in Theater Aan de Slinger. 

Productieklas 2 (dinsdag)  
Leeftijd: 14 t/m 16 jaar
Lesduur: september t/m juni
Dagen: dinsdag 17.30 – 19.00 (90 min)
Aantal plekken: 12
Kosten: € 410,-
Start: 5 september 2017 

Productieklas 3 (16 t/m 18 jaar)
De Productieklas 3 is speciaal voor jongeren die al flink wat ervaring hebben met theater. Die al langere tijd theaterlessen hebben gevolgd en Producties hebben gespeeld bij Jeugdtheaterschool Aan de Slinger. De jongeren in de Productieklas 3 worden uitgedaagd om een voorstelling te maken, waarin ook hun eigen input geleverd wordt. Ze denken mee over het concept en de regie, zijn in staat om te werken vanuit zowel improvisatie methodes als vanuit script. Daarbij leren ze naast zelf spelen ook elkaar te regisseren en coachen op de speelvloer. De Productieklas 3 leert ook de omringende aspecten van de voorstelling zoals kaartverkoop, flyers en vormgeving van het stuk. En wat er gebeurd achter de schermen om een productie tot stand te brengen. De voorstelling te zien zijn in Theater Aan de Slinger.

Productieklas 3 (woensdag)  
Leeftijd: 16 t/m 18 jaar
Lesduur: september t/m juni
Dagen: woensdag 17.30 – 19.00 (90 min)
Aantal plekken: 12
Kosten: € 410,-
Start: 6 september 2017 


VOLWASSEN THEATER (NIEUW!) 
Altijd al willen proeven aan het theatervak? Hoe werkt dat acteren precies en hoe kun je dat bewerkstelligen? De JTS biedt dit jaar ook theatercursussen aan voor volwassenen. Er wordt gewerkt aan o.a. de basisvaardigheden van theater, het werken met emoties, tekstbehandeling, improvisatie, gebruik van lichaam en stem. Daarnaast staan samenwerking, verbeeldingskracht en presenteren voor een groep en plezier centraal. 


Volwassenen Theater (woensdag) 
Leeftijd: > 18 jaar  
Aantal lessen: 10 
Dagen: Woensdag 19.30 – 21.30 uur 
Aantal plekken:    14
Kosten: Normaal (incl. 21% BTW) € 205,70 | Jong tot 21 jaar (excl. 21% BTW) € 170,-
Start: 6 september 2017 


Schrijfklassen 1 & 2 (NIEUW!) 
In een 7-weekse cursus neemt dramaschrijfster Sofie Tseng je bij de hand en leert ze jou je eigen theatertekst te schrijven. Zo leer je geloofwaardige personages te ontwikkelen, een spanningsboog op te bouwen en monologen en dialogen te schrijven. Door elkaars teksten actief in de les te bespreken, oefen je in het reflecteren op je eigen en andermans tekst. Aan het eind van de cursus heb jij een berg materiaal liggen, waarmee je zo de vloer op kan! 


Deze cursus is zowel geschikt voor ervaren schrijvers als voor beginners. Gedurende de cursus werken we aan losse schrijfopdrachten, om zo alle mogelijkheden van het dramaschrijven te verkennen. Uiteindelijk komen al die nieuwe inzichten bij elkaar in één mooie eindscène. 


Sofie Tseng studeerde in 2013 af aan de schrijfopleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sindsdien schreef zij voor onder andere het Nationale Toneel, de Toneelmakerij, BonteHond, Het NUT, Het Zuidelijk Toneel, Tweetakt/Kaap en de Parade. Voor haar afstudeerwerk 'Andermansplantjes' ontving zij de ITs Playwriting Award 2013.


Schrijfklas 1 (12-16 jaar)           
Dag: Woensdag 18.30 - 20.00 uur           
Aantal plekken: 12                        
Kosten: € 90,-             
Locatie: Kleine Zaal (Theater Aan de Slinger)      
Start: 22 november 2017


Schrijfklas 2 (Volwassenen)
Dag: Woensdag 20.00 - 22.00 uur              
Aantal plekken: 12                        
Kosten: Normaal (incl. 21% BTW) € 145,- | Jong tot 21 jaar (excl. 21% BTW) € 120,- 
Start: 22 november 2017 


NB: Betalen in termijnen is mogelijk. Neem hiervoor contact op met theater@aandeslinger.nl

Belangrijk: Vragen of meer informatie nodig m.b.t. het cursusaanbod? Mail: jeugdtheaterschool@aandeslinger.nl 

Lipdub JTS
Alle cursisten van 6 jaar t/m 16 jaar maakten samen een Lipdub. Iedereen deed enthousiast mee, het was één groot feest! Benieuwd? Bekijk HIER dan snel het eindresultaat!

Een paar foto's om je een indruk te geven: 

 

 

Social media

Volg Theater Aan de Slinger via social media:

Tweets

van Theater Aan de Slinger
Brasserie&zo
X